Fjern tollavgiftene!

I dag er det høye tollavgifter på produkter som skal importeres inn til Norge. Når du som privatperson kjøper noe fra utlandet, må du plutselig betale en ekstra pris i tollavgift så fort prisen på varen overstiger 200 kroner. Du får ikke lov til å ta med deg mer enn noen få flasker vin over grensen, og har du lyst på noen tyske varer i en norsk butikk, må du plutselig betale mange ganger den originale prisen bare på grunn av tollavgifter.

FpU har sett seg lei av at du ikke skal ha lov til å betale det samme som en amerikaner eller en tysker for akkurat samme vare. Den norske staten krever allerede inn nok skatter og avgifter av produkter som allerede selges i Norge, hvorfor skal man bli nødt til å betale ulike avgifter mange ganger på samme produkt? Dette er helt absurd, mener FpU.

FpU mener at et firma, eller du som privatperson, skal få lov til å ta inn akkurat så mye du vil av den varen du ønsker, så lenge varen er lovlig i Norge. Det vil si at en flaske vin som koster 100 kroner i Tyskland, også vil koster 100 kroner i Norge. Det vil også si at du kan kjøpe fem flasker vodka på Systembolaget i Sverige og ta dem med hjem uten å være kriminell.

FpU vil ha en enklere hverdag for folk flest. Norge trenger en fornyelse, og det så fort som mulig. Stem FrP i september, og vi vil være et skritt nærmere fornyelse.

Jacob Vik,
Formann, Fredrikstad FpU