– Bygg flere studentboliger!

Formann i Østfold FpU, Niklas Eriksen, har sett seg lei av at så mange studenter står uten bolig foran studiestart hvert år. Han mener den beste løsningen er å slippe til private aktører, for å bygge ut så mange boliger som mulig hvert år.

Bare tre uker fjorårets studiestart stod hele 12,000 studenter uten bolig. Dette endte med at mange studenter måtte sove i telt på gressplenen utenfor de ulike universitetene og høgskolene i Norge. Arbeiderpartiet har sviktet, mener Eriksen.

– Norske studenter har aldri hatt det verre i enn i dag. Arbeiderpartiet har sittet i regjering i 8 år uten å gjøre noe med situasjonen til studentene. De har sviktet studentene, sier formannen.

Fremskrittspartiet fremmet i 2012 et stortingsforslag om å doble antall studentboligutbygginger. Dette ble stemt ned av posisjonen med Arbeiderpartiet i spissen.

Niklas Eriksen vil slippe private aktører inn på studentboligmarkedet.
– Private aktører har potensiell til å bygge studentboliger raskere, bedre og billigere enn offentlige utbyggere. Dette fører til et bedre tilbud for studentene, slik at de ikke bare får et sted å bo, men de får det billigere enn i dag.

Eriksen sier også at de private kan få tilgang til samme ordning som de offentlige utbyggerne har i dag. I dag får utbyggerene en tomt å bygge på, og for å få fortgang i utbyggingen kan man tildele tomter gratis til disse private utbyggerne.

– Dersom du skal stemme på et parti som vil gi studenter bedre vilkår, må du stemme på Fremskrittspartiet, slår formann Niklas Eriksen fast.